Emmy Verhey


Foto: Mikhail Vaneev
 

Ruim vijftig jaar was violiste Emmy Verhey een internationaal gevraagde soliste. Ze speelde op alle belangrijke Europese concertpodia maar ook in landen als de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. In 2015 gaf ze haar afscheidsconcert.

Emmy Verhey heeft onder meer opgetreden met dirigenten als Jansons, Chailly, Haitink, Marriner, Vonk, Kersjes, Fournet, Tennstedt en Spanjaard. Zij speelde samen met solisten als Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky, Antonio Meneses, Youri Egorov, Janos Starker en Maria João Pires. Daarnaast heeft ze meer dan vijftig grammofoonplaten en cd's op haar naam staan.

De opmerkelijke diversiteit van haar repertoire was illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Uiteindelijk heeft zij een grote viooltraditie doorgegeven die zij op haar beurt ontleende aan een aantal illustere voorgangers.

Sinds 2006 vindt het driedaags Emmy Verhey Festival plaats dat onder artistieke leiding van Emmy Verhey wordt georganiseerd in haar woonplaats Zaltbommel.

Emmy Verhey bespeelde een viool van Guarneri uit 1676.
© emmyverhey.nl